Home > No Sound > Alsa Sound Not Working Ubuntu

Alsa Sound Not Working Ubuntu

Contents

The commands given to you in your link answer your question, but did not solve your prolbem. –bodhi.zazen May 7 '14 at 19:20 1 @bodhi.zazen: That is correct. The install had found three audio devices. Rodriguez says December 3, 2013 at 3:03 am The purging and reinstalling of alsa worked for me. If you see any solutions that involve changing the whole system's configuration, you probably don't have to follow them. 4. http://da4design.com/no-sound/alsa-sound-not-working.php

Failed to open output device: pa_stream_writable_size() failed:Connection terminated" Any ideas ? Reply John Whitehead says October 18, 2013 at 2:59 am I have done all of the above and still have the same problem. Flavour 13.10 64bit Reply Abhishek Prakash says March 20, 2014 at 11:37 am Welcome Reply Mahadevi says February 26, 2014 at 6:59 pm My Ubuntu sound is not working.when i tried share|improve this answer answered Jul 23 at 11:19 Thej Kiran 115 add a comment| up vote -1 down vote I had no sound on headphones jack, but when I tried above https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

Ubuntu 14.04 No Sound

Good luck to you! Reply len says October 18, 2013 at 3:43 pm Hi, When I rebooted, it does not load skype from the terminal any more, I guess I will have to wait for Also, I had to increase volume with Alsamixer.

Build me a brick wall! Also make sure to use the special function keys in Windows to make sure the loudspeakers are physically switched ON and working properly in Windows before installing and testing Ubuntu. asked 1 year ago viewed 46799 times active 11 months ago Linked 3 no sound after upgrading to 15.04 0 No sound after upgrading to 15.10 Related 4is it safe to Ubuntu 15.10 No Sound You might want to add Lubuntu 14.04 to this article title if it is applicable? 2.

Deselect 'all' (the * will go away), and select your driver. Ubuntu 16.04 No Sound This is why I get no sound from the built in speakers in my system.Use the following command to check the state of alsamixer:alsamixerIf alsamixer is set by default to HDMI  Start up Firefox and pull up hulu or youtube and check if it worked. If it fixed your sound problem, you may want to fix brightness issue as well.

Reply Abhishek Prakash says July 24, 2014 at 9:17 am welcome Maria Reply farfaraway says June 7, 2014 at 6:24 am I'm running a fresh install of Ubuntu 14.04. Ubuntu 15.04 No Sound Reply Maria Pyrina says July 12, 2014 at 10:12 pm Thanks a lot! Check now the sound if it is working, if not, try step 4. 4. Fixed it in a jiffy.

Ubuntu 16.04 No Sound

Now, you need to reboot your computer. http://askubuntu.com/questions/469804/ubuntu-14-04-no-sound I found that I had to repeat this procedure each time I wanted to use the Mic, even though the settings "stuck" in the mixer, something in the soundcard wasn't initialized Ubuntu 14.04 No Sound Reply John Whitehead says October 18, 2013 at 4:16 pm I am using version 13.04 and will update to 13.10 today. Ubuntu No Sound Output Isn't AES-NI useless because now the key length need to be longer?

I think they both use flash, is there a way to reload that? weblink Ubuntu 15.04 share|improve this answer edited May 11 '15 at 23:17 answered May 11 '15 at 23:08 ashubuntu 409219 Saved my life. Reply Galto2000 says May 5, 2015 at 2:29 am Hi I have Ubuntu 14.04.2 LTS. My desktop never failed. Ubuntu No Sound Hdmi

The command should now be printed in the Terminal without errors. Ask Ubuntu works best with JavaScript enabled UbuntuCommunityAsk!DeveloperDesignDiscourseHardwareInsightsJujuShopMore ›AppsHelpForumLaunchpadMAASCanonical current community chat Ask Ubuntu Ask Ubuntu Meta your communities Sign up or log in to customize your list. Reply Abhishek Prakash says August 16, 2013 at 10:12 am Great.. navigate here I am now going to do a step by step install of additional software and see if anything triggers the change.

AlsaInfo: http://www.alsa-project.org/db/?f=5b7f589a8cd035feb28d0a87bd1c79a304c5ad29 sound 14.04 share|improve this question edited May 21 '14 at 7:45 asked May 20 '14 at 19:53 user174653 36114 possible duplicate of Sound problem ubuntu 14 –Virusboy Ubuntu 16.04 Sound I tried all the above suggestions, none of them works (always get errors on the Terminal) and always the same "Dummy Output" after rebooting. This is the 64-bit version of Mint 17 XFCE.

Reply Abhishek Prakash says March 13, 2015 at 10:55 am It's browser dependent.

Tried everything I could find and finally upgraded by iso to Ubuntu 14.10. After trying this tutorial, now I don't have any sound at all. Even if this step works, you should file a bug with the Ubuntu developers at launchpad.net if you haven't already so they can try to understand why your computer isn't auto-detecting Ubuntu Sound Dummy Output However, with persistence (I am an old, stubborn, retired codger), after a month of this and that (yada yada), I found ONE SOLUTION the static sound problem re: the Acer Aspire

I hear bass, lead instrument, drums, etc. Is your volume turned all the way down, or is your speaker muted? On some Toshiba laptop models, setting the PCM channel volume higher than 70% in alsamixer, may result in clipping (for example: very "harsh" and distorted sound both on the internal speakers his comment is here The following solution should work on Ubuntu 14.04, 13.10, 13.04 Raring Ringtail, 12.10 and any older release of Ubuntu. 1.

Click Close and Close again. If you are using the Gnome interface, open the Terminal console via "Applications->Accessories->Terminal" If you are using the Unity interface, the easiest way to open the I installed "QasMixer" (desktop mixer with features similar to alsamixer) and found that Analog Front right channel in the AlsaMixer to my CA0106 had been turned almost all the way down. It was built in ver with my Dell Optiplex i7 7010 desktop. Abhishek Prakash says September 4, 2014 at 2:59 pm oh… okay… that question mark confused me :) Fred says August 6, 2014 at 8:43 am None of that worked.

Reply John Goold says September 16, 2015 at 6:39 pm I ran into a problem with an update to Linux Mint 17.2. Privacy PolicyContact us: contact (at) theeighthnetwork (dot) comFOLLOW US © Copyright 2015 - Newspaper 6 by TagDiv Source DigitLatest Technology, Gadgets & Gizmos HomeHow ToUbuntuAndroidBloggingWindowsWordPress+MoreCloud ComputingGadgetsSocial MediaTechnologyHow To Fix No Sound So I don't know if what I did (changing the audio back and forth between the GPU sound and the integrated sound) only worked because I did it in unison with but no drum beat startup.

Thanks for liking the blog. Thanks to user "wyrdoak" for a solution http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=49&t=74288#p435604 Symptoms: The microphone provides an extremely low input signal level in all applications (skype, arecord, gnome-volume-control, etc.). Reply Abhishek Prakash says October 21, 2013 at 10:54 am I hope it won't. You can see that in comments.

Restart that application after doing the above share|improve this answer edited Nov 23 '15 at 11:30 answered Nov 23 '15 at 11:21 fullmooninu 299 I just had this solution Not a single sound problem. My sound card is an Asus Essence STX, which the system detects as the AV200 chipset at the start, but no sound will come out until after ALSA has been reloaded. Thanks Reply IzirAtig says January 5, 2015 at 4:21 pm None of them worked.

tried: sudo apt-get update/upgrade/upgrad-dist and a hole lot of other commands for removing, instaling and reinstaling drives (sound and video mostly) to no avail apparently… It seems to problem might be For some initial suggestions, also read the following pages * http://itsfoss.com/fix-sound-ubuntu-1304-quick-tip/ * http://voices.canonical.com/tag/pulseaudio/ * http://www.webupd8.org/2013/03/install-pulseaudio-with-built-in-system.html * http://voices.canonical.com/david.henningsson/2013/01/18/upcoming-changes-to-the-intel-hda-drivers/ * https://wiki.ubuntu.com/DebuggingSoundProblems * http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Precise#Sound * https://wiki.ubuntu.com/Audio * https://help.ubuntu.com/community/SurroundSound * https://docs.google.com/document/d/1iTlJ8BfqXUjaHO__TEdlkvuqB1WLOkGaudngc5SFLMI/edit#bookmark=id.2rzn5uz8d2h4 * https://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto * http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1455816 Scrolling through the options with the left/right arrow keys I found automute was enabled, so simply disabled it and presto!" Reply Fred06451321 says November 28, 2013 at 12:07 pm Thank you I've tried every suggestion here, but no cigar.

No sounds from VLC, and no sounds from pulseaudio's sound tests. cat /proc/asound/{version,cards,devices,hwdep,pcm,seq/clients}; sudo rm /etc/asound.conf; sudo rm -r ~/.pulse ~/.asound* ;sudo rm ~/.pulse-cookie; sudo apt-get update; sudo apt-get install aptitude; sudo aptitude install paman gnome-alsamixer libasound2-plugins padevchooser libsdl1.2debian-pulseaudio; sudo lshw -short;ls If yours is built-in and isn't showing up in this step, then you probably need to enable it in your BIOS.